Általános bemutató

A Szakrális Maraton azzal a szándékkal szerveződött meg 2016-ban első alkalommal Erdély több szakrális, kultikus, történelmi központja felé, hogy erősítse az elköteleződést az európai béke és a keresztény értékek mellett összekapcsolva a testi (sportolás), lelki és szellemi megújulás ősi gondolatát, vallástól és nemzetiségtől függetlenül.

2017 –ben is ebben a szellemiségben szerveződik a Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért! Zarándoklat – Teljesítménytúra Gyalog – Szaladva – Kerékpárral: Csíksomlyóról – Csíksomlyóra június 10-én szombaton és két jármodban (szaladva, kerékpárral) Mikházára Korond – Parajd – Szováta – Nyárádremete és Marosvásárhely Nyárádszerda vonalán június 18-án vasárnap.

A rendezvények a hely szellemiségét, lelkiségét fenntartva magába ötvözve a zarándokok, túrázok, kerékpárosok, szaladok, természetvédők, EKÉ-sek, cserkészek szellemiségét. Melyeknél mind közös a természet – közösség – élmény gondolatisága, amely a keresztény kultúrában gyökerezik.

A Szakrális Maraton túlmutat számos „keresztény” programon ötvözve három vagy két jármodban (gyaloglás, szaladás, kerékpározás) a zarándoklatot, túrázást és a teljesítményt egyéni stílusban és tempóban. Figyelembe véve a helyi természeti és történelmi sajátosságokat.