Csíksomlyó – Budapest

indulasIndulás: Csíksomlyóról, 2016. augusztus 26. pénteken

7:30 Szentmise a Kegytemplomban, 8:00 Ökumenikus áldás, indulás

Érkezés: Budapestre, Margit – szigetre 2016. szeptember 10. szombaton

Fiatalok a Keresztény Európáért rendezvényre:
https://www.facebook.com/events/1803778216523466/?ti=icl

Első napi képek.

Egyházi fővédnök: P. Urbán Erik OFM Csíksomlyói Kegytemplom templomigazgató

Fővédnökök: Novák Károly Eduárd csíkszeredai paraolimpiai, világ-és Európa-bajnok kerékpározó, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere

Főtámogató: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Főpartner: Magashegyi Menedékházak Egyesület, Rupicapra Hegyisport Egyesület-, Kolozsvár

A zarándoklat és a sport határán, a természet közelségében mozogni, létezni hosszabb ideig, megélni azt a kapcsolatot, amelyet a mindennapokban sokszor a körülöttünk levő nyüzsgés miatt nem veszünk észre, ez a jelen vállalkozásunk célja. Fizikai, szellemi, lelki utazás, 16 napra kiszakadni a megszokott világból, erre vállalkozunk, és erre hívunk mindenkit aki nyitott erre a kalandra. Nem első ilyen jellegű vállalkozásunk, tettünk már hasonlókat, de ilyen hosszú-időben és térben -még nem volt.

2013-ban Erős Zsolt emlékének ajánlottuk a Kolozsvár Csíkszereda közötti futást a Mária Úton. A mostani hosszú menetelést is szeretnénk neki ajánlani, de elsősorban a Máriaút Szakrális jellegét szeretnénk kiemelni. Ez a Közép Európa El Camino-ja olyan helyeket köt össze, amelyeknek szellemi töltete, egyedüli lelki élményeket ad azok számára, akik megfelelő alázattal és lelkibeálítottsággal járják őket be. Akciónk zarándokút-egy sportos ritmusban, semmiképp nem futóverseny.

Az alapcsapat 5 emberből áll, egy autó és 2 bringa áll rendelkezésünkre. Ez a felállás biztosítja a legjobb mobilitást. 16 nap alatt kb. 850 km.-t fogunk megtenni, úgy hogy tetszőlegesen fogjuk váltani egymást, sorra mindeki fog bringázni, szaladni és vezetni. A szállásokat előre lefoglaljuk, ahol vacsorát és reggelit kapunk, aludni és tisztálkodni fogunk. Napközben, erdőben, mezőben, országúton vagy ösvényen szaladunk, tekerünk, az autóban ülő társunk pedig hozza a kaját, vizet, energiaszereket. Az alapcsapat 5 emberének az ellátását teljes mértékben vállaljuk, az indulástól az érkezésig.

Várjuk a csapattársak jelentkezését, szeretnénk ugyanabban a felállásban indulni és érkezni, de megértjük és elfogadjuk azt is, hogy cserék lesznek. Fontos, hogy a létszám megmaradjon. Ultramaratonos ritmusban fogunk mozogni, a kitartás a legfontosabb erény amivel a résztvevőknek rendelkeziük kell. Szivesen látjuk a napi csatlakozókat, számukra vizet és kaját biztosítunk, szállást igény szerint saját költségükön, szállítást egyáltalán nem.

Az útvonal:

Indulás aug. 26.-án pénteken Csíksomlyóról. Estére a Madarasi Hargita üdülőtelepére érünk, itt lesz a szállásunk is. 27.-én reggel a Hargita Trail maraton versenyzőivel együtt startolunk és indulunk Ivó, Zetelaka, Farkaslaka irányába. Az éjszakát Énlakán töltjük. 28.-­án továbbindulunk Etéd és Siklód fele. Sóvárad és Nyárádmagyarós érintésével Jobbágyfalváig haladunk. 29.-én Maroszsentgyörgy fele indulunk Vásárhelyen átszaladunk majd Remete Mezőmadaras, Pagocsa érintésével Nagysármásra érünk ahol megpihenünk. 30.-án elindulunk Kolozsvár fele, Novoly, Magyarszovát, Kolozs, Dezmér érintésével, estére elérünk Mátyás király szobra elé. Szerdán reggel továbbindulunk Szucság Mákófalva fele majd Egeres, Nagypetri, Középlak, Zombor érintésével megérkezünt Hídalmásra. Szeptembet elsején csütörtökön, elindulunk a Szilágysági dombok fele Zilahon keresztül, egész Szilágysomlyóig. Pénteken Újlak és Kárásztekek érintésével Tasnádra érkezünk. Szombaton szeptember 3.-án Nagykároly után a határra érkezünk és tovább szaladunk Máriapócsig. 4.-én vasárnap Rakamazig megyünk Kálósemlyén Nagykáló, Nyíregyháza, Nyírszőlős érintésével. Hétfőn Miskolc irányába vesszük utunkat, melyet Tokaly, Szerencs, Gesztely Felsőzsolca érintésével érünk el. Kedden szeptember 6.-án Diósgyőr irányában indulva Lilafüred, Répáshutta, Felsőtárkány után elérjük Eger városát. Szerdán Gyöngyös fele vesszük útunkat, Egerszólát, Tarnaszentmária, Kisnána, Domoszló Markaz Abasár meglátogatása után. Csütörtökön Herédet célozzuk meg, Nagyréde, Ecséd, Lőrinczi érintése után. Pénteken utolsó elötti napunkon megközelítjük a végcélt Kartal, Aszód, Bag, Kistarcsa Csomor, után Rákosszentmihályon térünk nyugovóra. Szombaton reggel felkerekedünk és bekocogunk a Margit szigetre, ahol már várnak minket.

Itt ér véget kalandunk, zarándoklatunk, ámokfutásunk, kinek mivé vállik majd lelkében ez 850 km a 16 nap alatt. Az útvonal vázlata megtalálható a http://mariaut.hu/tart/bigmap webhelyen.

Ha csatlakozni kívánsz kérlek jelezd a szándékod, az elérhetőségeiddel együtt, szeretnénk személyesen felvenni a kapcsolatot indulás elött.

Szeretettel várunk:

Bogya Zoltán csapatvezető:
Hosszútávfutó (ultramaratonista)

Magashegyi Menedékházak Egyesület-,
Rupicapra Hegyisport Egyesület-Kolozsvár

bogyazoli@yahoo.com
0722-365.349

https://www.facebook.com/ErossZsoltEmlekturaMariaUton/?fref=ts

Molnár Sándor
Szakrális Maraton Koordinátor –Csíksomlyó www.szakralismaraton.ro
molnar.sandor@mariaut.ro, 0730-711.745