Informații

Acces Șumuleu Ciuc: individual

Cine poate participa?
Nu sunt limite de vârstă. Sunt binevenite toate categoriile de vârstă, căci nu este un concurs! Este deschis tuturor indiferent de religie, naționalitate, convingeri politice.

Este necesară înregistrareaExistă taxă de participare?
Da!

După ce v-ați ales ruta dorită vă puteți înregistra cu ajutorul formularului de pe site. Pe ruta regele Sz. László, este obligatorie înregistrarea, pe celelalte este recomandată. Organizatorii doresc să cunoască cât mai exact numărul de participanți. Data limită a înregistrării este 8 iunie.

Din taxa de participare se acoperă o parte din cheltuielile de organizare. Fiecare participant va primii un pachet și beneficii constând din: număr, apă, alimente la punctele de alimentare /hidratare, broșura evenimentului, harta, descrierea traseului, flyere cu conținut spiritual, diplomă de participare individualizată, medalii, premii pe diferite categorii, transportul ștafetelor la punctele de schimb. Plata se poate face la preluarea pachetului înainte de start. Cei care optează pentru parcurgerea unui fragment din traseu vor plăti proporțional mai puțin.

Prețuri (parcurs integral):

Copii sub 14 ani participă gratuit.
Pensionari, elevi, studenți: 10 RON
Adulți: 20 RON
Familii: Plătesc 3 persoane, restul familiei participă gratuit.
Cei care se înregistrează pe site plătesc doar 50% din prețurile afișate mai sus.
Ce trebuie adus? Ce vor primii participanții?
Depinde în primul rând de distanța parcursă și modul de parcurgere.

Pentru tură  recomandăm: bocanc, gheată, pantof comod, cu care s-a umblat în condiții asemănătoare, îmbrăcăminte adecvată condițiilor meteo, hanorac, pelerină de ploaie, bețe dacă sunteți obișnuiți cu ele, rucsac în care să încapă aceste lucruri.

Pentru alergători: încălțăminte pentru teren combinat (pădure, iarbă, piatră, asfalt), îmbrăcăminte adecvată (foiță de vânt-ploaie). Rucsac, vestă borsetă (pentru apă și broșura informativă, telefon …)

Pentru bicicliști: cască, îmbrăcăminte adecvată, contra vântului și ploii, bidon apă, rucsac, borsetă geantă de ghidon, cameră de schimb. Bicicletele să fie echipate pentru teren variat montan, pârâu, asfalt. Nu vor fi stații de service dar voluntarii de la punctele de alimentare /hidratare vor acorda ajutor.

La punctele de alimentare /hidratare veți găsii apă și alimente.

Puteți aduce o hartă a munților Ciuc Ghimeș, trackul GPS se poate lua de pe site.

Posibilități de cazare?

Cu sac de dormit+ izolir puteți dormi la Casa Sz. Istvan a Fundației Dévai Szent Ferenc Alapítvány în Șumuleu Ciuc la prețul de 20 lei/persoană. Sau puteți campa în curtea casei. Cei care doresc cazare trebuie să ceară acest lucru la înregistrare.

Cum recunoaștem traseul? Vor fi ghizi? Se merge în grup? Când trebuie să ajungem? Cum e dacă alergăm în ștafetă? Ce se întâmplă dacă mă rătăcesc/rămân în spate? Se poate intra pe parcursul traseului?

Majoritatea traseelor Maratonului Sacral sunt concepute pentru a fi parcurse individual. Se poate merge în ritmul fiecăruia mergând singur, sau ne putem alătura unui grup sau a trece la alt grup. Trebuie doar să se respecte timpii limită.

Pe traseele Szent László și Márton Áron alergătorii pot merge și în ștafetă, cu schimb la punctele de alimentare /hidratare!

Pe traseul Szent László se poate merge în 2-5 schimburi!

Pe traseul Márton Áron se poate merge în 2 schimburi.

Schimburile se vor transporta la punctele respective de către organizatori, dar sunt admise și binevenite soluțiile individuale. Alegerea unei sau altei soluții trebuie pusă de acord în prealabil cu organizatorii!

Pe foaia de înregistrare trebuiesc indicate locurile de schimb și numele persoanelor de schimb.

Diferitele segmente ale traseelor vor fi marcate sau se va merge pe trasee deja marcate. Acestea vor fi indicate pe hartă și în descriere. Se vor folosi benzi doar acolo unde nu există alt marcaj. Mergând cu atenție nimeni nu se va putea rătăcii. Dacă totuși cineva a ieșit de pe traseu recomandăm întoarcerea până la ultimul marcaj și continuarea traseului marcat. Recomandăm tuturor să se alimenteze și să se hidrateze adecvat în punctele de pe traseu. Tot aici voluntarii vor înregistra fiecare participant, pentru a stabili poziția lui în teren. Pentru a ușura munca lor, rugăm purtați la vedere preferabil în față numărul de concurs. În caietul informativ sunt descrise orele la care se deschid și se închid punctele. Cei care ajung după această oră, vor fi transportați de organizatori la finiș. O echipă de închizători vor parcurge integral toate traseele pentru ca nimeni să nu rămână în teren. În caz că apar probleme sunați la numărul 004-0730-711.745 , sau cereți ajutorul voluntarilor de pe traseu, și a fiecărui participant.

Cel care se simte obosit sau rănit este recomandat să se oprească la un punct, să anunțe voluntarul de acolo că abandonează și să discute modalitatea de ajungere la finiș.

Concurs, tură, pelerinaj sau tură de anduranță?

Informații referitoare la Călugăreni se găsesc pe site.

Nu este concurs!

Maratonul Sacral pentru Valorile Creștine, Pace, este un Pelerinaj-Tură de anduranță care se poate parcurge la pas, în alergare sau pe bicicletă. Este o inițiativă pornită din Șumuleu Ciuc care are scopul de a lega locurile sacrale pentru a se putea descoperii încărcătura lor spirituală. Caută gândirea comună a excursioniștilor, pelerinilor, sportivilor legată de găsirea apropierii de natură, motiv de bază a creștinătății.

Maratonul Sacral dorește să fie mai mult decât un program creștin, dorește să includă trăirile oferite de turele de anduranță, alergare, mersul pe bicicletă, în ritm individual, lăsând spațiu specificului local, natural, istoric,cultural.

Traseul de bază Șumuleu Ciuc:

  1. Secțiunea Sf. László: 54 km

Biserica Șumuleu Ciuc – Cioboteni – Șoimeni – valea pr. Oroci – monumentul Somlyói Miklós – Dealul Halgató – vf. Lui Alexandru – Vf. Koloș/Înalt – Vf. Piricica – Vf. Viscolul – Motorsirilő –Pasul Ghimeș –Muntele Frumos – Muntele Pogănilor – Monumentul Sf. Laszlo – Frumoasa –Bârzava – Delnița – Păuleni Ciuc – Șumuleu Ciuc

  1. Secțiunea Márton Áron: 20 km

Biserica Șumuleu Ciuc – Cioboteni – Șoimeni – valea pr. Oroci – monumentul Somlyói Miklós – Dealul Halgató – Vf. Vașond – Vf. Pr.Șumuleu – Buchegeșul Mare – Dealul Libidari – Șalamașul Mare – Poiana Șarpelor – Șaua Muntelui Șumuleu Mare – Șaua Salvator – Izvorul – Biserica Șumuleu Ciuc

  1. Secțiunea Somlyói Miklós: 14 km

Biserica Șumuleu Ciuc – Cioboteni – Șoimeni – valea pr. Oroci – monumentul Somlyói Miklós – Creasta Muntelui Csere – Crucea lui Tamas  -Cioboteni-Biserica Șumuleu Ciuc

Traseul de bază Călugăreni:

  1. Târgu Mureș – Miercurea Nirajului-Călugăreni, duminică, 18 iunie 2017
  2. Corund – Praid – Sovata – Eremitu – Călugăreni, duminică, 18 iunie 2017

 

Acest program oferă tuturor participanților alternative de întâlnire în Natură cu Supranaturalul. Descrierea amănunțită a traseelor se găsesc pe site la meniul Trasee.

La ce să mă aștept, ce experiențe voi întâlni?

Ne străduim să oferim fiecăruia posibilitatea de a parcurge acest traseu în ritmul lui propriu conform alegerii proprii – (la pas, în alergare, pe bicicletă), pentru a simții fiecare particularitățile locului, încărcătura sacrală a locațiilor parcurse. -Șumuleu Ciuc, Călugăreni-. Drumul fizic astfel va avea și o dimensiune sufletească și spirituală, va fi îmbogățit cu gânduri inspirate din textele cuprinse în caietul program și afișate în punctele cheie ale traseului.

Dacă suntem suficient de deschiși ne vom întâlnii cu cei care pășesc alături de noi, sau cu eul nostru care se va manifesta altfel în acest anturaj, decât în cel cotidian. Cu suficientă concentrație vom putea observa acele forțe naturale și supranaturale care orânduiesc lumea înconjurătoare dar care nu se pot observa oriunde. Încercăm să creăm condițiile propice ca fiecare să parcurgă drumul lui personal, liber ales, fie în sinergie cu cei din jurul lui să găsim individual sau împreună cea ce de fapt căutăm.

Pericole care ne pândesc!

Putem afirma în general că în orice porțiune de natură ne putem întâlnii cu animale sălbatice. Cei care petrec mult timp în natură așteaptă asemenea momente, și știu cum să gestioneze aceste întâlniri. Cei care încă nu au aceste cunoștințe au posibilitatea să le dobândească de la cei cu experiență. Animalele sălbatice se feresc de oameni, îi observă și se ascund. Cel mai mare pericol îl  reprezintă câinii de la stâne. Cei care se tem sunt sfătuiți să meargă în grup, să aibă ceva de apărare (băț, piatră). Organizatorii vor vorbi  în prealabil cu ciobanii să acorde o atenție sporită în ziua maratonului și să aibă grijă de câinii lor.

Fiecare persoană dornică de experiențe sufletești și spiritual, este cu drag așteptată la acest eveniment!