Prezentare generală

Criza din Europa creează o mulțime de tensiuni în rândul cetățenilor. Din păcate criza a afectat relațiile de bună vecinătate din Europa Centrală. Putem vedea că guvernele și oamenii din Europa care luptă pentru valorile creștine se găsesc adesea în rolul oilor negre.

Consiliul European cât si guvernele țărilor membre, încearcă soluționarea politică a problemei, dar cauza reală a crizei este slăbirea credinței creștine, devalorizarea acesteia.
Valorile creștine sunt fundamentele culturii europene. Purtătorii acestei credințe, acestei culturi sunt oamenii care privesc cu îngrijorare prezentul și viitorul creștin al Europei. Reînnoirea europeană poate începe cu propria noastră reînnoire și împreună putem ajuta pentru ca această reînnoire se aibă un conținut sacru.

Apelul în interesul creștinismului care este prin excelenţă religia păcii,  a libertăţii, frăţietăţii şi dragostei între popoare, trebuie să pornească spre/dinspre centrele de cult religioase, centre sacre, indiferent de religie și naționalitate.

Misiunea:

Ideea maratonului a fost creată cu intenția de a întări angajamentul
pentru pacea europeană și promovarea valorilor creștine.

Instrumentul misiunii :

Maratonul Sacru pentru promovarea Valorilor Creștine și a Păcii!”

Pelerinajul – pentru înnoirea si îmbogățirea vieții spirituale care împletește reînnoirea fizică (sportul) cu cea mentală (liniștea si pacea interioara), conform ideii antice.